Headphones

Steelseries Siberia

deedrah | 20 Oktobar, 2009 17:34

 Icemat Siberia USB dolazi u glomaznom pakiranju koje će vam otkriti izgled samog headseta te najvažnije karakteristike na poleđini kutije.
Iako mnogi stavljaju kvalitetu reprodukovanog zvuka u slušalicama na prvo mjesto, smatramo da je jednako važna i udobnost slušalica jer ako kao mi koristite slušalice svo vrijeme dok ste uz računar, onda vam je udobnost itekako važna. Pod udobnošću ne mislimo na zaštitu raznih emo frizura, nego na pritisak koje slušalice stvaraju na glavu, kako dobro pokrivaju uši i "štite" korisnika od zvukova iz okruženja.

Nova Siberia zadržala je dizajn iz prve verzije, mada nam se čini nešto udobnijom za nošenje. Ovoj informaciji možete vjerovati jer smo koristili "referentnu glavu" za testiranje pa je udobnost došla do izražaja posebno u odnosu na Razer Barracuda headset o kojem ćemo nešto više reći u zasebnoj recenziji. Siberia slušalice su i dalje povezane rastegljivom trakom koja bi trebala da se prilagodi veličini i obliku glave.

Za razliku od SteelSeries 5Hv2 headseta kojeg smo testirali ranije, mikrofon kod Siberie nije spojen sa slušalicama. Iako smo generalno protiv rješenja koja podrazumijevaju odvojen mikrofon jer smatramo da je mnogo praktičnije i efikasnije imati mikrofon spojen sa slušalicama (osim ako vam je odvojen mikrofon potreban za pripreme pred prijavu za "Novog idola"), Siberia mikrofon se u radu pokazao dosta efikasnim.

Siberia mikrofon je poželjno zakačiti na kragnu (može se zalijepiti i na monitor ili sl.), što omogućava prijenos vašeg glasa u solidnoj kvaliteti, a što su potvrdila "testiranja" korištenjem aplikacija poput MSN-a, Skypea ili TeamSpeaka. Da, ovime potvrđujemo da je mikrofon prošao super-zahtjevni TS2 test tokom kojeg su suborci čuli sve naredbe uz opće zadovoljstvo na kraju UT3 CTF meča. Treba napomenuti da je mikrofon preko prekidača moguće i isključiti ili podesiti osjetljivost u zavisnosti od vaših potreba i okruženja u kojem se nalazite.

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb