Headphones

Skullcandy

deedrah | 09 Novembar, 2009 21:37

 
Skullcandy je privatna firma osnovana 2003. godine sa sedištem u Park City, Utah, USA. 
Firma se bavi dizajnom i proizvodnjom slušalica, hands-free uređaja, audio rančeva, MP3 plejera.
 

Skullcandy proizvodi su namenjeni za sve one, koji se bave ekstremnim sportovima, vode aktivan život, ili jednostavno vole lepe i neobične svari. 
 
Osnivac, Rick Alden, koji se i sam bavio snowboarding-om, imao je za cilj da stvori slušalice koje bi se savršeno uklopile u dinamičan život kakav vode svi zaljubljenici u ekstremne sportove.
 
 
Prvi Skullcandy proizvod, predstavljen 2003 na CES sajmu u Las Vegasu bio je Skullcandy Portable Link.
 
Sistem je kombinovao slušalice sa hand-free mobilnom tehnologijom, tako da ste mogli slušati vašu omiljenu muziku sa iPoda, a da pri tom nesmetano obavljate telefonski razgovor.
Alden je proglasen za „najboljeg preduzimača 2008 godine“.
 
Poseduje patent za tehnologiju koja integriše mobilne telefone i MP3 plejere.
 
Iste godine Skullcandy dobija epitet „the world's coolest ear-bud“ od strane CNN Money i Fortune magazina.
 
Skullcandy se munjevito popeo na treće mesto najprodavanijih slušalica u Americi.
 
Kompanija je 2005. godine ostvarila prodaju od 1.3 milona $, dok je 2009. taj broj iznosio 100 miliona$.
 
Skullcandy slušalice se proizvode u 8 modela sa preko 40 varijacija.
 
Želja za integracijom muzike u ekstremne sportove doprinela je rastu Skullcandy brenda, i pozicioniranje uz već poznate brendove, kao sto su Giro Helmets, Burton Snowboards, Smith, Sessions Outwear, Von Zipper i Dragon Optics.
 
 
Sa nekima od njih Skullcandy je ostvario uspešnu saradnju integracijom Skullcandy tehnologije u odeću(Sessions Outwear), zaštitne naočare(Dragon Optics i Von Zipper) i kacige (Giro i Smith).
 
Skullcandy je trenutno sponzor profesionalnim sportistima u snowboardingu, skijanju, skateboardingu, wakeboradingu, motokrosu, BMXu itd..
 
Neki od njih su Terje Hakonsen, Louie Vito i Mark Frank Montoya.
 
 
Sa druge strane, Skullcandy je 2008 godine objavio saradnju sa bandom Metallica, za njihov deveti studijski album, Death Magnetic.
 
Plod te saradnje su Metallica Signature slusalice:Metallica Hesh i Metallica Lowrider.
 
 
 
 

Naredne godine Skullcandy nastavlja promociju i saradnju sa poznatim muzičarima, 
pa tako Hip-Hop legenda Snoop Doggy Dogg, “potpisuje“ svoje Snoop Dogg Skullcrushers, jedine slušalice na svetu sa ugradjenim subwooferom!!!
 
 
 
 
 
 

Sennheiser ima novi NoiseGuard

deedrah | 09 Novembar, 2009 21:09

Svetski poznat brend Sennheiser predstavio je novi model slušalica sa NoiseGuard tehnologijom smanjenja spoljašnje buke. Nove slušalice nose oznaku PXC 350 i dizajnirane su u "Stealth Black" maniru, sa cenom nešto pristupačnijom od nagrađivanog modela PXC 450. Poseduju aktivni i pasivni sistem smanjenja buke, a u Sennheiseru tvrde da je smanjenje moguće za 85%. Dizajnirane su tako da smanjuju i nivo sopstvene buke, kako ne bi smetale osobama u okolini. Zanimljivo je da, kada se potroše dve AAA baterije, slušalice nastavljaju da rade u konvencionalnom režimu, odnosno bez NoiseGuard tehnologije. Uz ove slušalice dobijaju se torbica za njihovo čuvanje, standardni džek priključak, kao i adapter za njihovo priključivanje na audio sistem u avionu.

 

 

 

Magnezijum – nove referentne Denon slušalice

deedrah | 09 Novembar, 2009 21:07

Denon izbacuje nove hi-end Magnezijum Reference slušalice. U pitanju je "state of-the art" izrada i svi materijali su pažljivo odabrani da pruže najbolje akustičke performanse. Slušalice su zatvorenog tipa, sa Denonovim akustičkim optimizatorom koji podešava nivo zvučnog pritiska ispred i iza dijafragme, što rezultuje prostornim i dinamičnim zvukom. Specijalan mikrofiber korišćen je za izradu zvučnika, pa će ove slušalice reprodukovati i najfinije detalje, a za visoku osetljivost i snagu pobrinuli su se 50 milimetarski neodimijumski magneti. Slušalice AH-D2000 Reference biće dostupne kod Denon distributera po ceni od 349 evra.

 

 

 

Vrhunske Grado slušalice

deedrah | 09 Novembar, 2009 21:04

Posle kompanija Sennheiser i Denon, koje su skoro izbacile nove modele, Grado Labs sa središtem u Njujorku nastavlja sa inovacijama nudeći model PS1000. U pitanju su slušalice sa hibridno metalno-drvenom konstrukcijom i dizajnom koji kombinuje brzinu tranzijenata slušalica RS1. Odlikuju ih udobni jastučići, koji pružaju ugodnost i pri dugotrajnom nošenju. Trenutno je ovaj model u samom vrhu ponude John Grado slušalica.

Ultrasone Edition 9

deedrah | 09 Novembar, 2009 21:01

Nemački proizvođač slušalica Ultrasone AG najavio je nove slušalice pod nazivom Edition 9, koje koriste najfinije titanijumske jedinice. Sa zadnje strane ove slušalice su zatvorene hromiranim poklopcima. Kao i u ranijim serijama, Ultrasone je u Edition 9 ugradio svoju S-Logic tehnologiju, koja smanjuje zvučni pritisak na bubne opne za 40% (SPL = 96 dB). Za najveću udobnost prilikom slušanja, kapice su izrađene od vune etiopske ovce. Frekvencijski opseg ovih slušalica je od 8-35.000 Hz, a isporučuju se s kablom dužine 3 metra, pozlaćenim 6,3 mm konektorom i adapterom za 3,5 mm. Ceo komplet nalazi se u metalnoj akten-tašni, koja efikasno štiti svoj sadržaj prilikom transporta. Konačno, Edition 9 se ručno izrađuje u Nemačkoj, što utiče i na konačnu cenu - 1.500 dolara.

Shure E500

deedrah | 09 Novembar, 2009 20:58

Kompanija Shure Incorporated predstavila je javnosti nove slušalice iz profesionalne E serije. Kao najbolji model u seriji, E500 poseduje tri minijaturna Hi-definition drajvera (jedan za visoke i dva za niske i srednje tonove) i inovativnu Push-to-Hear tehnologiju, koja omogućuje korisnicima da biraju između apsolutne i delimične zvučne izolacije. Zajedno u paketu dolaze i dodatne izolacione "košuljice" u tri veličine (S, M, L) i jedan par sunđera. Osetljivost iznosi 119 decibela, s impedansom od 36 oma, a frekvencijski odziv je od 18 Hz - 19 kHz. Slušalice imaju standardni zlatni stereo konektor.

 

Audio-Technica ATH-PRO700SV

deedrah | 09 Novembar, 2009 20:56

Audio-Technica je poznati inovator u svetu profesionalnih audio uređaja. U tim vodama ova kompanija je prisutna već više od četrdeset godina, a tradiciji ostaje dosledna i danas. ATH-PRO700 SV su nove profesionalne slušalice koje nam dolaze iz A-T radionica, a koriste neodimijumski magnetni sistem i najmoderniju tehnologiju pretvaranja signala. Čvrsto konstruisane, sa zatvorenim dizajnom, pružaju izvrsnu zvučnu izolaciju, čak i u veoma bučnom ambijentu. Od ostalih karakteristika pomenućemo 53-milimetarske drajvere, CCAW zvučne kalemove, bakarne kablove otporne na oksidaciju, kao i lako podesivi rajf, koji obezbeđuje prekopotrebnu udobnost. Frekvencijski odziv se kreće u rasponu od 5 herca do 33 kiloherca, slušalice teže 320 grama.

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb